ŠK DP Praha EA Hotels I. – ŠK Aurora

Byl to poslední zápas sezóny a věřili jsme, že poslední ve II.třídě

Hodně se rozhodovalo o postupujícím již v úterý mezi Mlejnem a USK, přáli jsme Mlejnu, neboť USK byl náš jasný přímý konkurent na postup a navíc to byl jediný zápas s USK, který jsme zatím prohráli, po tomto zápase jsme mohli už slavit postup(pokud by Mlejn vyhrál, nebo by zápas skončil remízou), ale také nás mohl posunout do povinnosti uhrát s Aurorou bod, pokud by zápas skončil 8:0 pro USK.

Pozápasová realita byla, že nám na postup stačí uhrát 1,5 bodu, byl jsem mrně optimistický

Aurora, přestože jí již o nic nešlo nastoupila v silné sestavě s Julií Movsesian na první desce

První nabídky remízy přišla po třetím tahu ze strany Aurory na 6. desce, kde hrál Aleš černými s Bystrickiym(1845). Aleš přišel konzultovat, ale můj názor, ber to, se mu příliš nezamlouval, dvakrát se zeptal, zda jsem si jist, že vím, co dělám, stejně tak byl proti Petr s Robertem Kameníkem. Petr se domáhal toho, že Aleš může nechat běžet čas a klidně se rozmýšlet hodinu, ale čas by běžel Alešovi a můj názor na věc to nezměnilo.

Zbývá nám uhrát bod.

Věřím, že v nejhorším případě ho celý uhrajeme na osmé desce, kde máme nejvyšší ratingovou převahu v Honzovi Kučerovi proti Artyomu Martirosyanovi(1572), soupeř však vůbec nehraje špatně a z Honzy cítím trochu nejistoty.

Na druhé desce hraje černými Richard s Mukashevem(2222). Richardovi jsem věřil, o víkendu v lize také skalpoval hráče 22xx

a ze zahájení vychází s pikem víc, tady se asi projevuje, že Auroře o nic nejde, Mukashev nabízí po necelých 90 minutách remízu. Richarde počkej, nabídneme remízu na osmé desce.

Na osmé soupeř remízu přijímá, Richarde ber to a jdeme slavit postup!

1,5:1,5

To jsem ještě netušil, že někteří si poslední zápas sezónu opravdu užijí až do vyčerpání času.

Pak prohrál Robert Kameník Arou Martirosyanem, Robert vyhrává zápasy, kde soupeř přijme jeho rychlost, pokud má soupeře, který se nenechá strhnou Robertovým tempem nese to problémy. Ara tam zveličuje hrozby s dvojicí střelců a je konec.

1,5:2,5

Následně končí Standa, kterému se dnes ani moc na zápas nechtělo, zaknihoval remízu s kapitánem hostů Sargsjanem(1867).

2:3

Dohrával Robert s Julií, Robert chtěl moc vyhrát a v partii se mu dařilo, bohužel však v momentě, kdy stál +3,5 a viděl, že může dobrat figuru, vložil tah, jehož závěrem bylo, že figuru ztratil, zkoušel ještě bojovat se dvěma pěšci navíc proti lehké figuře, ale Julie nepodlehla.

2:4

Na třetí desce hrála Karolina s Anaškinem(2185), jeho bilance vypadala hrozivě 9 z 9, ale Karolina je bojovnice, dlouho se mi zdála partie vyrovnaná, ale koncovka se ztrátou dvou pěšců už byla nad Karoliny síly.

2:5

Poslední dohrával Petr na čtvrté desce s Novým (2139), poprvé nabízel remízu Petr krátce po remíze Aleše, nabídka na remízu padla během partie asi sedmkrát, napřed za postup pro klub, pak, abychom už asi mohli jít brzy domů. Nakonec ji se ztrátou pěšce nabídl i soupeř, ale to už zase nechtěl Petr.

Ve věžovce měl Petr g, e pěšce navíc, pak nepřesně vyměnil věže se ztrátou pěšce a pak nenašel díky časové tísni správný postup a zaknihoval remízu.

Trochu se pak opřel do soupeře, že měl partii vzdát, ale to už ke sportu patří, že někdo bojuje do posledního dechu.

2,5:5,5

Ve 22:17 je konec sezóny.

Díky celému týmu, který odehrál poslední zápas Robertovi Seifarthovi, který chyběl jen jednou, moc se mu v týmu letos nedařilo, o to více bodů ale uhrál letos v první třídě a druhé lize. Richardovi, který také chyběl jen jednou, i přes prosby z Viktorky při bojích o záchranu Karolíně, která po zahájení univerzitního roku byla oporou na třetí desce s pěknou dvoutřetinovou úspěšností s průměrným elo soupeřů 2020 Petrovi, který kromě dvou zápasů, odehrál vše, tak jak na začátku slíbil. Standovi, který také chyběl jen jednou a v posledních šesti zápasech ani jednou neprohrál. Alešovi, který sedmkrát z deseti remizoval, tu šťastně, tu nešťastně, nemohl hrát jen jediný zápas a jen jednu partii z deseti prohrál, zkrátka spoleh na bodování za tým. Robertovi Kameníkovi, který odehrál osm zápasů v bleskovém tempu s úspěšností více jak 68%. Honzovi Kučerovi, který za nás nastoupil sice jen třikrát(domácí povinnosti má v jiném týmu), ale přinesl 2,5 bodu. Děkuji Tomášům Kučerům (máme v klubu dva), že nás přišli na zápas podpořit a v neposlední řadě Andrejovi Stojkovičovi, kisnařovi tělem i duší, který nikdy neodmítl pomoci, s úspěšností přes 70%, Pavlu Klubertovi, štístku týmu, za jehož účasti v sestavě jsme vždy vyhráli. Jaroslavu Daňhelovi za pomoc ve čtyřech zápasech s úspěšností 62%. Martinu Kozákovi, který nás podpořil 3 body ze čtyřech zápasů a bez jejichž bodů by se postup rodil těžko. Obzvláštní poklona pak patří Pavlovi Klubertovi s úspěšností 91,67% ze 6 zápasů, který byl v soupisce až na třináctém místě.

 

Díky i všem, co nám postup přáli a byli nám mentální oporou.

 

A zase za rok v první třídě!

 

Josef Bára